Adete 7 gün kala hamilelik belirtileri, kadınların hamile kaldıkları ilk andan itibaren bedenlerinde oldukça önemli değişimler olur. İki adet arasında yumurtlama döneminde gerçekleşen döllenme sonucunda oluşan küçük bir hücrenin milyonlarca defa bölünmesi sayesinde, dünyaya yeni can gelmeye hazırlanır.
Kadının vücudu bu yeni misafirini büyütebilmek, onu dış dünyada yaşamaya hazır hale getirebilmek için, başkalaşım içine girer. Adete 7 gün kala kadının vücudunda aslında bazı hamilelik belirtileri olmaya başlar. Ancak kadınların önemli bir kısmı bunları anlayamayabilir. Fakat kadın bedenini iyi tanıyorsa, bu değişimlerin daha farklı olduğunu hissedebilir.
Çünkü gebelik gerçekleştiği andan itibaren vücudun kimyasında değişimler olmaya başlar.
Kadınların çoğu adete 7 gün kala olan belirtileri genellikle adet sıkıntıları ile karıştırır. Çünkü gebeliğin ilk belirtisi olarak adetin gecikmesi dikkate alınır. Bu süreçte olan karın ağrıları, gaz sancıları, bulantılar adet yakınmalarına yorulur. Dikkatli olunursa, bu dönemde oluşan belirtilerin farklılığı anlaşılabilir.
Adete 7 gün kala hamilelik belirtileri nelerdir?
- Adet periyodunda değişim, alışılan adet kanamasında farklılık olması görülebilir. Her zaman yaşanan sancı, dolgunluk gibi belirtilerde bile farklılık ortaya çıkabilir.
- Göğüslerde de adet dönemi öncesinde oluşan dolgunluk, meme başında koyulaşma, hassasiyet, sancı gibi etkiler meydana gelebilir.
- Bazen bu kadar erken dönemde bile bulantı ve kusma görülebilir
- Karın alt bölgesinde gaz sancıları olabilir. Hatta kramp tarzı sancılarda olabilir. Bu embriyonun rahim içine yerleşme zamanında etkili olur. Fakat bu tür sancılar genellikle adet sancılarıyla karıştırılır.
- Kadınların bu dönemde en fazla etkilendiği gebelik belirtileri arasında yorgunluk ve halsizlik gelir. Sürekli olarak uyku hali, uykuya doyamama gibi etkiler görülür. Buna bazen baş dönmesi de eşlik edebilir.
- Kadınların sıkça idrara çıkma gibi istekleri de olabilir.
- Adete 7 gün kala görülebilecek gebelik belirtileri arasında vajinal salgının artması bulunabilir.
Bu şekilde görülen belirtiler muhtemelen gebeliğin habercisi olabilir. Fakat bunu kesin olarak öğrenmek amacıyla adet kanamasının olmaması beklenmeli ve kolayca yapılacak gebelik testlerine başvurulması gerekir. Adet gecikmesi 1 haftayı geçtikten sonra evde yapılabilecek idrar testi ya da doktorda yaptırılacak kan testi sayesinde, vücuttaki hCG hormonuna bakılarak gebelik kesinleştirilebilir.
Çünkü hCG hormonu döllenmenin olmasıyla birlikte kanda görülür. Bunun fazlası ise idrarla dışarıya atılır. Kan ve idrar örneklerinde bu hormonun tespit edilmesi demek, gebeliğin gerçekleşmesi anlamını taşır.
Adete 1 Hafta Kala Hamilelik Belirtileri
Hamileliğin her zaman için en kesin sonucu, donanımlı bir hastanede yapılacak sonuçlar ile ortaya çıkmaktadır. Adete 1 hafta kala ortaya çıkan hamilelik belirtileri ise anne adaylarına, bir doktor gözetimine başvurmak için sinyal göndermektedir. Hamileliğin işareti niteliğinde olan bu belirtilerin ortaya çıkması ile beraber, anne adayı mutlaka güvenilir bir klinikte test yaptırmalıdır. Testin pozitif çıkması, kişinin hamile olduğunun kanıtı olacaktır.
Adete 1 Hafta Kala Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
Adet öncesindeki hamilelik belirtilerinin belirli bir standardı yoktur. Bazı belirtilerin çoğu, anne adaylarında ortaya çıkmayabilir. Kimi anne adaylarında tüm belirtiler bariz bir şekilde sinyal verirken, bazı anne adaylarında sadece birkaç tanesi belirgin bir şekilde kendini gösterebilmektedir.
Baş Dönmesi ve Bulantı
Anne adaylarında bulantılar, adete 1 hafta kala başlayabilir. Bu bulantı ile beraber baş dönmesinin de görülmesi normaldir. Bunun başlıca sebebi ise gebelik için kendini hazırlayan vücudun, damarları genişleterek kan basıncını düşürmesidir. Bu belirtiler sadece adete 1 hafta kala değil, hamileliğin ilk aylarında da görülecektir.
Bulantı ile beraber gıdaların birçoğundan tiksinme hissiyatı da görülmektedir. Bu tiksinme durumu hamileliğin 4. ayı ile beraber ortadan kalkmaktadır.
Sık İdrara Çıkma
Neredeyse tüm hamilelerde görülen bir belirtidir. Fizyolojinin değişmesi ile beraber, idrar kesesine yapılan basınç artar ve anne adayı normale göre çok daha fazla idrara çıkar. Bu durum bebek büyüdükçe, daha da sıklaşacaktır.
Yorgunluk ve Depresyon
Anne adayında artan progesteron düzeyi, ciddi bir halsizliğe yol açmaktadır. Bebek henüz bir fındık kadar dahi olmasa da gebeliğin ilk dönemlerinde aşırı yorgunluk hali ortaya çıkmaktadır. Bu yorgunluk ve hormon değişimleri, anne adayında adete 1 hafta kala ruh hali değişimlerine de yol açmaktadır. Bu dönemde hamile kişide yoğun duygusallık görülebilir.
Progesteron hormonu aynı zamanda şişkinliğe de sebep olur. Bu şişkinlik adet günü henüz gelmeden karın bölgesinde ortaya çıkmaktadır.
Göğüslerde Hassaslaşma
Kişi gebe kaldıktan 1 hafta sonra göğüslerdeki değişim başlar. Bu dönemde göğüsler hassaslaşır ve ağırlaşır. Anne adayındaki ani değişimler, adet öncesinde vücut sıcaklığının da artmasına neden olur. Bu durum adet dönemi sona erdiğinde kendiliğinden geçse de, gebeliğin ilerleyen dönemlerinde tekrar ortaya çıkar.
Kokuya Duyarlılık ve Metalik Tat
Anne adaylarının adete 1 hafta kala hissettiği belirtilerin en yaygın olanı ise ağza gelen metalik tattır. Bu belirtinin neden ortaya çıktı tam olarak kanıtlanamamış olsa da, hormon seviyesindeki değişikliklerin buna yol açtığı tahmin edilmektedir.
Bu belirtiye ek olarak anne adayları, gebeliğin ilk 3 ayında özellikle yemek kokularına karşı çok hassaslaşır. Normalde çok beğendiği kokular dahi, ona dünyanın en kötü kokusu gibi gelebilir. Bu dönemde, anne adayının hassasiyetlerine azami dikkat gösterilmesi gerekmektedir.
Sırt ve Baş Ağrıları
Adete 1 hafta kala hamilelik belirtilerinin ortaya çıkması ile beraber vücuttaki şeker seviyesi düşmeye başlar. Bu da sadece şeker ile beslenebilen beyin için olumsuz bir durumdur. Baş ağrılarına sebep olan düşük şeker haline ek olarak sırt ağrılarının da görülmesi normaldir.
Vücut kendisini bebeğe göre hazırlamakta ve bağ dokularını gevşetmektedir. Bu ani gevşeme ise anne adayında sırt ağırlarını ortaya çıkarmaktadır. Özellikle gebeliğin ilk dönemlerinde buna şişkinlik, kabızlık gibi faktörler de eklenince, sırt ağırları yoğunlaşabilmektedir.
Kabızlık
Hormon seviyeleri aniden değişen anne adayında, kabızlık görülmesi beklenir. Özellikle progesteron düzeyindeki ciddi artış, sindirim sistemini direkt etkilemektedir. Gıdalar eskiye nazaran çok daha yavaş sindirilir ve bu da kabızlığa neden olur.
Adete 1 hafta kala hamilelik belirtileri arasından birkaç tanesinin görülmesi, anne adayının test yaptırması için yeterlidir. En kısa zamanda eczaneden güvenilir bir test alınmalı ve pozitif çıkması durumunda, en yakın sağlık kuruluşundan kan testi istenmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder