Malzemeler : (6 kişi
için)
1 Kase Haşlanıp didiklenmiş Dana ya da Tavuk
Eti
4 bardak Et ya da Tavuk Suyu
4 bardak su
2 yumurta
3-4 kaşık Un
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
Tencereye etsuyunu ya da tavuksuyunu dört
bardak suyla birlikte koyup ateşe oturtun. İki yumurta ile 3-4 kaşık unu
blenderle güzelce karıştırın.
Tenceredeki su kaynamaya başlamadan un ve
yumurta karışımını karıştıra karıştıra tencereye ekleyin, tuzunu atın.
Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Bir iki dakika daha kaynasın, eğer pütür
oluştuysa süzgeçten geçirin. İçine bir kase didiklenmiş dana ya da tavuk etini
ekleyin. Üzerine eritilmiş ve pul biber ilave edilmiş tereyağını gezdirin.
Sıcakken Servis Yapın. Arzu ederseniz yerken
birkaç damla limon suyu eklenebilir.
Malzemeler : (4 kişi
için)
500 gram kuşbaşı et
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
Tencereye eti alın. Tuz, karabiber ve suyu
ilave edin. Etler yumuşayana kadar pişirin. Pişen etleri tencereden alıp, suyunu
süzün. Etleri, süzülen suya tekrar koyun.
Bu arada tencereye margarini koyup eritin.
Unu ilave edip, sararıncaya kadar kavurun. Kavrulan una
etsuyunu yavaş yavaş ilave edin. Çorbayı kaynamaya bırakın.
Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu
çırpın. Etsuyu kaynayınca bu karışımı azar azar ilave edip hızlıca karıştırarak
çorbaya yedirin. 2-3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın.
Küçük bir tavada tereyağını eritin.
Pulbiberi yağda yakın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder