Malzemeler : (6 kişi
için)
300 gr Kıyma
1 çay bardağı Yıldız Şehriye
1 adet Kuru Soğan,
1 Kase Yoğurt
1 yemek kaşığı Salça
2 diş Sarımsak
1 yemek kaşığı Tereyağ
Nane, Kara Biber, Pul Biber, Tuz
Hazırlanışı :
Kıymayı tuz karabiber ve rendelenmiş soğanla
yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler yapın.
İki kaşık salça ve bir lt. suyu kaynatıp
köfteleri içine atın. Köftelerin pişmesine yakın şehriyeleri ekleyin.
Diğer tarafta hazıırladığınız sarmısaklı
yoğurdu karıştıra karıştıra tencereye ekleyip ateşten alın.
Servis yaparken tereyağında kızdırılmış pul
biber ve nane karışımını üzerine gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder