Malzemeler :
1 çay fincanı ince bulgur
1 çay fincanı pirinç
1 çay fincanı Kırmızı Mercimek
1 baş soğan
1 yemek kaşığı domates salçası ya da 2 adet
ortaboy domates
1 çay kaşığı acı biber salçası
2 çay kaşığı nane
6 bardak su
2 yemek kaşığı bitkisel yağ
tuz, karabiber
Hazırlanışı :
Soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavurunuz. İki
çorba kaşığı domates salçasını sulandırdıktan sonra pembeleşen soğana katınız.
Biber salçası da katıp karıştırın. 6 bardak suyu ilave edin. Orta hararette
kaynatın. Kaynayınca içine yıkanmış bulguru, mercimeği ve pirinci katın.
Malzemeler yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Servis yapılırken isteğe bağlı olarak üstüne
nane ilave edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder