Malzemeler : (4 kişi
için)
4 su bardağı hindi suyu
1 adet küp doğranmış kereviz
1 adet küp doğranmış havuç
1 adet küp doğranmış patates
1 adet küp doğranmış kabak
1 adet küp doğranmış domates
1 adet ince kıyılmış biber
1 adet ince kıyılmış pırasa
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
3 diş rendelenmiş sarmısak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı köri
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
Terbiyesi İçin
Yarım çay bardağı un
Yarım limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı :
Hindi suyunu alıp kaynatın. Daha sonra içine
sebzeleri atın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Bu arada terbiyeyi hazırlayın. Bunun için, un,
yumurta sarısı ve limon suyunu kasede çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan da 1-2
çorba kaşığı alıp, terbiyeye karıştırın. Yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ekleyin.
2- 3 dakika kaynatın.
Çorbayı ocaktan almadan önce, sıvıyağ, soya
sosu, tuz, karabiber, köri ve salçayı ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın.
Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder