Malzemeler : (6 kişi
için)
Hindi Eti Elde Etmek İçin
1 adet Hindi Butu
10 bardak su
1 adet Kuru Soğan
arzuya göre baharat (defne yaprağı, tane
karabiber, maydanoz, kekik vb)
Çorba İçin
6 su bardağı Hindi Suyu
2 su bardağı Süt
150 gr Hindi Eti (didiklenmiş)
½ su bardağı İrmik (100 gr)
10 adet Taze Nane Yaprağı
5 adet Taze Soğan (yeşil kısmı)
2 adet orta boy Domates
Tuz, Kara Biber
Hazırlanışı :
Kemikli bir hindi budunu 2,5 lt su ile büyük
bir tencerede, kuru soğan ve baharatlarla lezzetlendirerek, 1 saat kısık ateşte
kaynatın. Budu ayırın, didikleyin ve suyunu süzün.
6 su bardağı hindi suyunu ve 2 su bardağı
sütü, derin bir tencereye koyun, kısık ateşte kaynatmaya başlayın. İrmiği, hindi
suyu ve sütü karışıma azar azar ve devamlı karıştırarak yedirin. İrmiğin
tamamını koyduktan sonra birkaç dakika daha corbayı karıştırmaya devam
edin.
Çorbaya küçük doğranmış domatesleri ilave
edip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Didiklenmiş hindi etlerini de ekleyerek
20 dk. daha pişirin. Tencereyi ateşten alın. Çorbanıza taze soğan ve kıyılmış
taze naneyi de ilave edip, birkaç dakika bekledikten sonra servis
yapın.
Sıcakken Servis Yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder