Malzemeler : (6 kişi
için)
1 su bardağı Yeşil Mercimek
½ su bardağı Şehriye yada evde kesilmiş
hamur parçaları
2 adet Kuru Soğan
1 tatlı kaşığı Salça
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 su bardağı Etsuyu yada 1 adet etsuyu
tableti
Tuz, Pul Biber, Nane
Hazırlanışı :
Mercimekler ayıklanıp, yıkanıp tuzsuz suda
haşlanır. Kara suyu dökülür.
Başka bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağ
ve incecik doğranmış soğanlar konur. Soğanlar kavrulurken salça eklenir. Etsuyu
ya da etsuyu tableti ile birlikte beş-altı bardak su ilave edilir. Haşlanmış
mercimekler konur. Kaynadıktan sonra şehriye ya da evde kesilmiş hamur parçaları
ve tuz atılır. Kesme hamur kullanıldığı için adı kesme çorbasıdır.
Hamurlar yumuşayınca ateşten indirilir. Bir
kaşık eritilmiş tereyağı nane ve pul biberle karıştırılıp üzerine
gezdirilir.
Sıcak Sıcak Servis yapınız..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder