Malzemeler : (6 kişi
için)
½ demet Pazı
½ Kg Yoğurt
½ su bardağı Aşurelik Buğday
2 yemek kaşığı Un
2 su bardağı Et suyu yada 1 adet tableti
2 adet Kuru Soğan
2 yemek kaşığı Tereyağ
Tuz, Pul Biber, Nane
Hazırlanışı :
Aşurelik buğdayı bol tuzsuz suda pişirin. İyice
yumuşayınca et suyunu ekleyin. Kaynatmaya devam edin. Diğer tarafta yoğurt ile
unu iyice çırpın. Yavaş yavaş tencereye ekleyerek karıştırın.
Pazı yapraklarını (Pazı bulamazsanız ıspanak da
olabilir.) yıkayıp incecik kıyın. Çorbaya ekleyin. Pazılar yumuşayıncaya kadar
kısa bir süre kaynatın. Tuzunu ekleyin. Gerekirse kıvamını su ekleyerek
ayarlayın.
Soğanları küçük küçük doğrayın. Tereyağını
eritip soğanları renkleri kahverengiye dönüşene kadar kısık ateşte kavurun.
Üzerine nane ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirip karıştırın.
Servis yaparken pul biberle
süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder