Malzemeler : (4 kişi
için)
1 çay bardağı Pirinç
2 su bardağı Et Suyu yada Su
2 adet büyükçe Domates
yoksa ½ kaşık Domates Salçası
2 yemek kaşığı yağ
yeterince Tuz
Hazırlanışı :
Tencereye 6 bardak et yada normal suyu konur ve
kaynatılır. İçine 1 çaybardağı pirinç ilave edilir ve pirinçler parçalanıp
yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuzu katılır.
Ayrı bir kapta iki yemek kaşığı yağ ile kabuğu
soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesler (ya da salçayı) öldürülür.
Domatesler pirinçlerin üstüne dökülür,
karıştırılır ve ocaktan alınır.
Servis yapılırken üzerine ince kıyılmış
Maydanoz ilavesi yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder