Malzemeler : (6 kişi
için)
1 çay bardağı Pirinç
1 su bardağı Yoğurt
1 adet Yumurta
1 tatlı kaşığı Un
1 yemek kaşığı Tereyağ
5 su bardağı Su yada Etsuyu
Tuz, Kırmızı Biber, Nane
Hazırlanışı :
Ayıklanıp yıkanmış pirinci iki bardak su ve tuz
ilavesiyle yumuşayana kadar pişirin.
Diğer tarafta unu, yoğurdu ve yumurta sarısını
iyice çırpın. Pirinçleri sıcak etsuyunun ya da kaynamakta olan suyun içine alın.
Çorba suyundan, hazırladığınız
un-yoğurt-yumurta sarısı karışımına iki kaşık karıştırarak sulandırın (yoğurdun
kesilmemesi için sıcaklığa alıştırın yani). Karışımı pirinçli suya yavaş yavaş
döküp karıştırın. İki taşım kaynatıp ateşten alın. Üzerine tereyağlı nane ve
(isteğe göre) kırmızı biber gezdirin.
Bu çorbayı Pirinç yerine Buğday ile de
yapabilirsiniz. Çok değişik bir tat olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder