Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 30 dak.
Malzemeler : (4 kişi
için)
- 1½ Kg Taze Bakla
- 8 adet küçük Enginar
- 2 adet Limonun Suyu
- 1 su bardağı Beyaz Şarap
- 15 sap Arpacık Soğanı
- 1 dal Kekik (kuru ise 1 tutam)
- 4 adet Büyük Domates
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Baklaların içlerini çıkartın ve bunları kaynar suda 15 dakika
haşlayın. Sonra baklaları soğuk su altında soğutarak zarlarını soyun.
Enginarları da sadece göbekleri kalacak şekilde soyun ve
kararmamaları için 1 Limonun suyu ile ıslatın.
Kıyılmış arpacık soğanlarını teflon bir tavada ikinci limonun
suyu ile, kuvvetli ateşte birkaç dakika çevirin. Sonra bunlara enginarları,
kekiği ve beyaz şarabı ilave edin.
Tuzunu, karabiberini katıp hafif ateşte 15 dakika pişirmeye
bırakın. Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun ve
çekirdeklerini çıkarın. Sonra dörde bölün.
Domatesleri ve baklaları enginarlara katın. Biraz daha kapağı
açık pişirerek, suyun buharlaşmasını sağlayın.
Baklalı Enginar Enerji Veren Özbesinler Grubunun Glusit
besinler sınıfına girer.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder