(Salade du Jardinier)
Hazırlık : 1 saat Pişirme : 30 dak.
Malzemeler : (6 kişi için)
- 1 Kg Kuşkonmaz
- 250 gr Taze Yeşil Fasulye
- 1/2 Karnabahar
- 1 Salatalık
- 1 demet Turp
- 1 Göbek Salata
- 1 adet Kuru Soğan
- 1 demet Maydanoz
- 2 dal Tarhun Otu
- 1 demet Tere
Sosu
- 4 yemek kaşığı Zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı Sirke
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın. 1'er
santimlik parçalar halinde kesin. Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük
parçalara bölün.
Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak
kabuklarını soymadan olursa daha iyi). Karnabaharı buket buket ayırın. 3-5
dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın.
Göbek salatayı yıkayın. İnce şeritler halinde kesin.
Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin. Tüm malzemeleri, 20-30 dakika
buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın.
Üzerini turplarla süsleyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder