Malzemeler : (4 kişi için)
- ½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti
- 10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan
- 1 yemek kaşığı Yağ
- 2 orta büyüklükte Domates
- 3 tane Yeşil Biber
- 1 bardak Su
- Kıyılmış Maydanoz
- yeterince Tuz
Hazırlanışı :
Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır.
Güvecin en altına kuşbaşı etler
sıralanır. aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir. Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir. Aralarına
ortalarından yarılmış taze yeşil biberler konur. Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su
konur. Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir.
Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur. Kuzu eti bulunmaz ise
et önce kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile
pişirilip öyle konur.
Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz güzel durur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder