Translate

11 Ekim 2019 Cuma

Etli Güveç Tarifi



Malzemeler : (4 kişi için)

  • ½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti
  • 10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan
  • 1 yemek kaşığı Yağ
  • 2 orta büyüklükte Domates
  • 3 tane Yeşil Biber
  • 1 bardak Su
  • Kıyılmış Maydanoz
  • yeterince Tuz


Hazırlanışı :



Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır.

Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır. aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir. Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir. Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberler konur. Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur. Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir.


Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur. Kuzu eti bulunmaz ise et önce kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile pişirilip öyle konur.



Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz güzel durur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg