Malzemeler : (4 kişi için)
- 1 Kg Taze Bezelyenin içi
- 250 gr Kuşbaşı Et
- 1 adet Kuru Soğan
- 3 adet Domates
- 3 kaşık Yağ
- 3 su bardağı Su
- 1 tatlı kaşığı Toz Şeker
- Tuz
Hazırlanışı :
Kuşbaşı et ile çentilmiş soğan
birlikte ve et suyunu çekene kadar yağda kavrulur. Üzerine kabuğu soyulmuş ve
ince ince kesilmiş domates eklenir. Kavrulmaya devam
edilir.
Domatesler öldürüldükten sonra, İç bezelye atılır ve rengi
hafifçe dönene kadar kavrulmaya devam edilir.
Bu yarı pişmiş karışımın üstüne, 3 bardak Su, tuz, bir tatlı
kaşığı şeker konur ve kapağı kapatılarak, bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar
pişirilir.
Bu yemek konserve bezelye ile yapılırsa, domateslerin
kavrulması sonrası, bezelye kavrulmadan, doğrudan su ilave edilerek içine
katılır ve pişirilir. Miktar olarak 2 su bardağı bezelye yeterlidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder