Malzemeler : (4 kişi
için)
- ½ kg Köftelik Kıyma,
- 1 Kuru Soğan,
- 2 dilim Ekmek İçi,
- 1 tutam Maydanoz
- 4 tane Patates
- 250 gr süt
- 200 gr kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı Salça,
- Biraz Su
- 1 Kaşık Sıvı Yağ
- Tuz, Kara Biber, Kimyon
Hazırlanışı :
Patatesleri haşlayın. Soğanları soyup robotta kıyın. Ekmek
dilimlerini, yıkanmış maydanozu ekleyip robotu bir daha çalıştırın. Bu karışımı
kıyma, tuz, karabiber, kimyonla beraber yoğurun. Oluşturduğunuz bu köfte
harcından cevizden biraz büyük parçalar alarak top haline getirin ve
başparmağınızla ortasına bastırıp hafifçe çukurlaştırın. Bu köfteleri yağlanmış cam tepsiye dizip önceden ısıtılmış
180-200 derece fırında 15 dakika kadar kızartın.
Onlar fırındayken haşlanmış patatesleri soyun, ikiye üçe bölerek robota koyun. Üzerine süt,
kaşar peynirinin yarısını ve biraz tuz
ekleyerek ezip püre haline getirin. Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine
püreyi yayıp, köftelerin çukurlarına dolmasını sağlayın. Bir kaşık salçayı su
ile ezerek hepsinin üstünde gezdirin.
En üste kalan kaşar peynirini rendeleyip serpiştirin. Kaşar
peyniri pembeleşene kadar kızartıp sıcak sıcak servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder