Malzemeler : (4 kişi
için)
- ½ Kg Kuşbaşı İncik Eti
- 4 diş Sarımsak
- 2 adet Kuru Soğan
- 4 adet Domates
- 4 adet Sivri Biber
- 2 adet Patlıcan
- 4 yemek kaşığı Sıvı Yağ
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Kuşbaşı kuzu etini, kabuğu soyulmuş
ve doğranmış iki domates,iki biber, sarmısak, soyulup
dörde bölünmüş soğan, tuz, karabiber, su ve biraz yağla birlikte güzelce
pişirin.
Onlar pişerken iki patlıcanın kabuklarını alacalı soyarak
uzunlamasına beşe bölüp, yağda kızartın.
Kızaran patlıcanları ayrı bir kaba alın. İki dilim patlıcanı
+ işareti oluşturacak şekilde üst üste koyun.Tam ortasına
sebzelerini ayırdığınız pişmiş
etten iki kaşık yerleştirin. Patlıcanların dört ucunu üstte toplayın.Üzerine bir
dilim halka domates ve uzunlamasına kesilmiş sivribiber koyarak açılmaması için
kürdanla tutturun. Hepsini bu şekilde yaparak tepsiye dizin.
Etin suyunu üstlerine gezdirip 180 derecelik fırına verin.
Biberler ve domatesler kızarınca fırından alıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder