Translate

13 Ekim 2019 Pazar

İstim Kebabı Tarifi


  
Malzemeler : (4 kişi için)

  • ½ Kg Kuşbaşı İncik Eti
  • 4 diş Sarımsak
  • 2 adet Kuru Soğan
  • 4 adet Domates
  • 4 adet Sivri Biber
  • 2 adet Patlıcan
  • 4 yemek kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz, Karabiber


Hazırlanışı :



Kuşbaşı kuzu etini, kabuğu soyulmuş ve doğranmış iki domates,iki biber, sarmısak, soyulup dörde bölünmüş soğan, tuz, karabiber, su ve biraz yağla birlikte güzelce pişirin.

Onlar pişerken iki patlıcanın kabuklarını alacalı soyarak uzunlamasına beşe bölüp, yağda kızartın.


Kızaran patlıcanları ayrı bir kaba alın. İki dilim patlıcanı + işareti oluşturacak şekilde üst üste koyun.Tam ortasına
sebzelerini ayırdığınız pişmiş etten iki kaşık yerleştirin. Patlıcanların dört ucunu üstte toplayın.Üzerine bir dilim halka domates ve uzunlamasına kesilmiş sivribiber koyarak açılmaması için kürdanla tutturun. Hepsini bu şekilde yaparak tepsiye dizin.


Etin suyunu üstlerine gezdirip 180 derecelik fırına verin. Biberler ve domatesler kızarınca fırından alıp servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg