Malzemeler : (6 kişi
için)
1 Kg Hindi Filetosu
¾ Su Bardağı Krema
6 adet Domates
4 adet Kuru Soğan
3 adet Kırmızı ya da Sarı Dolmalık Biber
4 yemek kaşığı Zeytinyağ
Tuz, Tatlı Kırmızı Biber, Acı Kırmızı Biber, Karabiber
Hazırlanışı :
Soğanları ince ince çentin ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ içinde
hafifçe pembeleştirin. Üstüne şeritler halinde kesilmiş dolmalık biberleri ve
kabukları çıkarılarak ufak ufak doğranmış domatesleri ilave edin. Bu karışımı
hafif ateşte domateslerin suyu uçuncaya kadar pişirin. Üstüne krema, tuz,
karabiber, tatlı ve isteğe göre acı kırmızı biberi ilave edin.
Hindi filetolarını uzun şeritler halinde kesin. Geri kalan 2
kaşık zeytinyağında kızartın.
Servis tabağına hindi eskalopları, sebze püreniz ile birlikte
süsleyerek ikram ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder