Translate

13 Ekim 2019 Pazar

İzmir Köfte Tarifi





Malzemeler : (4 kişi için)


  • ½ Kg Kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 adet Yumurta
  • 2 yemek kaşığı Yağ
  • 2 adet büyükçe Domates
  • ½ kaşık Salça
  • 2 bardak Su
  • 1 küçük demet maydanoz
  • Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :




½ Kg Kıyma,  rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış iki dilim ekmek içi, yeterince tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve 1 yumurta kırılıp güzelce yoğrulur.



Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, ıslatılmış iki el arasında parmak şeklinde köfteler yapılıp, bir tarafa bırakılır.

Köfteler bir tavada, yalnızca renkleri hafifçe dönecek kadar kızartılır. Yağlarıyla birlikte tencereye alınır.



Başka bir kapta salça, yağ içinde öldürülür. Buna kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesler katılır. Domatesler de öldürülür. Domatesli su, köftelerin üzerine gezdirilerek dökülür. Hepsinin üstüne 2 bardak su dökülür. Orta hararette ısıda 5 dakika pişirilir.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg