Malzemeler : (4 kişi
için)
- ½ Kg Kıyma
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 adet Yumurta
- 2 yemek kaşığı Yağ
- 2 adet büyükçe Domates
- ½ kaşık Salça
- 2 bardak Su
- 1 küçük demet maydanoz
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
½ Kg Kıyma,
rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış iki dilim ekmek içi, yeterince
tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ve 1 yumurta kırılıp güzelce
yoğrulur.
Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, ıslatılmış iki
el arasında parmak şeklinde köfteler yapılıp, bir tarafa bırakılır.
Köfteler bir tavada, yalnızca renkleri hafifçe dönecek kadar
kızartılır. Yağlarıyla birlikte tencereye alınır.
Başka bir kapta salça, yağ içinde öldürülür. Buna kabukları
soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesler katılır.
Domatesler de öldürülür. Domatesli su, köftelerin üzerine gezdirilerek dökülür.
Hepsinin üstüne 2 bardak su dökülür. Orta hararette ısıda 5 dakika
pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder