Translate

13 Ekim 2019 Pazar

Kaburga Dolması Tarifi



Malzemeler : (4 kişi için)

  • 1 kg kuzu kaburgası (Kasapta üzerine enlemesine bir cep açtırılmış)
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber
  • Dolması İçin
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 kahve fincanı badem içi
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı ince doğranmış mürdüm eriği
  • Tuz, karabiber, nane
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Kürdan


Hazırlanışı :



Kuzu kaburgasının içini ve dışını rendelenmiş soğan ve tuz ile ovun.

Bu arada tencereye sıvıyağı alın.
Rendelenmiş soğan ve badem içini yağda kavurun. Daha sonra, yıkanıp ayıklanmış bulguru ekleyin. Suyunu ilave edin. Çekirdeği çıkarılmış erik, tuz, karabiber ve nane ekleyin. Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin.


Pişen pilavı, üzerine cep açılmış kaburgaya doldurun. Açık yerlerini kürdan ile iyice tutturun. Folyoya sarın. Su dolu düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirin.

Daha sonra tencereden alıp, folyosunu çıkarın. Üzerine salça sürün. Kızgın fırında kızartın.


Fırından alıp sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg