Malzemeler : (4 kişi
için)
- 1 kg kuzu kaburgası (Kasapta üzerine enlemesine bir cep açtırılmış)
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber
- Dolması İçin
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 adet soğan
- 1 kahve fincanı badem içi
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı ince doğranmış mürdüm eriği
- Tuz, karabiber, nane
- 1 çorba kaşığı salça
- Kürdan
Hazırlanışı :
Kuzu kaburgasının içini ve dışını rendelenmiş soğan ve tuz
ile ovun.
Bu arada tencereye sıvıyağı alın.
Rendelenmiş soğan ve badem içini yağda kavurun. Daha sonra,
yıkanıp ayıklanmış bulguru ekleyin. Suyunu ilave edin. Çekirdeği çıkarılmış
erik, tuz, karabiber ve nane ekleyin. Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen pilavı, üzerine cep açılmış kaburgaya doldurun. Açık
yerlerini kürdan ile iyice tutturun. Folyoya sarın. Su
dolu düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirin.
Daha sonra tencereden alıp, folyosunu çıkarın. Üzerine salça sürün. Kızgın fırında
kızartın.
Fırından alıp sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder