Hint Mutfağı - Vejetaryen
Malzemeler : (4 kişi
için)
250 gr Nohut
1 adet küçük Havuç
1 adet irice Patates
2 adet Domates
1 bardak Su
2 sap Yeşil Soğan
¼ çay kaşığı Hindistan Cevizi
Köri
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Nohutları bir gece önce suya koyun ve bekletin.
Önce patatesleri hafifçe haşlayınız. Küçük küçük kesiniz.
Ertesi gün bir kapta, süzülmüş nohutları, bir bardak suyu,
hepsi küçük küçük doğranmış havuç, patates, domates, yeşil soğan, hindistan
cevizi, istediğiniz kadar köri tozunu, tuz ve karabiberi bir tava içinde
karıştırınız. Karışımın üstünü örterek, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Eğer
suyu azalırsa, biraz su katınız.
Bu karışımı yağsız ya da az yağ ile pişirilmiş pilav ile
servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder