Translate

11 Ekim 2019 Cuma

Çardak Kebabı Tarifi





Malzemeler : (4 kişi için)

  • ½ Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
  • 2 adet Kuru Soğan
  • 4 diş Sarımsak
  • 2 adet Domates
  • 3 adet Sivri Biber
  • 2/3 su bardağı Süt
  • 5 çorba kaşığı Un
  • 1 Yumurta
  • 1 yemek kaşığı Tereyağ
  • 100 gr Kaşar Peyniri
  • 1 tatlı kaşığı Salça
  • Tuz, Kara Biber, Kekik


Hazırlanışı :




Önce kuşbaşı eti, soğan, sarımsak, domates, biberle kavurarak pişirin.

Tuz ve tereyağ ekleyin. Suyunu çekince karabiber ve kekik ekleyerek bırakın.



Diğer tarafta unu, yumurtayı ve sütü iyice çırparak pürüzsüz bir krep hamuru yapın. Tuz ekleyin. 15 cm. çapında bir teflon tavayı hafifçe yağlayarak bir kepçe krep hamurundan koyup, iki tarafını kızartın.

Krebi bir kaseye koyarak pişen etlerden iki- üç kaşık içine doldurun. Kasenin dışında kalan krep hamuru ile üstünü kapatıp, krep bohçasını kaseyi ters çevirerek bir tepsiye yerleştirin. Bütün krepleri aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyun. Peynirin üzerine sulandırılmış salça gezdirerek 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar kızartın.



Sıcak Sıcak Servis yapınız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg