Malzemeler : (4 kişi için)
- ½ Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
- 2 adet Kuru Soğan
- 4 diş Sarımsak
- 2 adet Domates
- 3 adet Sivri Biber
- 2/3 su bardağı Süt
- 5 çorba kaşığı Un
- 1 Yumurta
- 1 yemek kaşığı Tereyağ
- 100 gr Kaşar Peyniri
- 1 tatlı kaşığı Salça
- Tuz, Kara Biber, Kekik
Hazırlanışı :
Önce kuşbaşı eti, soğan, sarımsak,
domates, biberle kavurarak pişirin.
Tuz ve tereyağ ekleyin. Suyunu
çekince karabiber ve kekik ekleyerek bırakın.
Diğer tarafta unu, yumurtayı ve sütü iyice çırparak pürüzsüz
bir krep hamuru yapın. Tuz ekleyin. 15 cm. çapında bir teflon tavayı hafifçe
yağlayarak bir kepçe krep hamurundan koyup, iki tarafını kızartın.
Krebi bir kaseye koyarak pişen
etlerden iki- üç kaşık içine doldurun. Kasenin dışında kalan krep hamuru ile
üstünü kapatıp, krep bohçasını kaseyi ters çevirerek bir tepsiye yerleştirin.
Bütün krepleri aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine birer dilim
kaşar peyniri koyun. Peynirin üzerine sulandırılmış salça gezdirerek 180
derecelik fırında peynirler eriyene kadar kızartın.
Sıcak Sıcak Servis yapınız..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder