Akciğer kanserine iyi gelen besinler; akciğer kanserine iyi gelen, bünyeyi güçlendirip kuvvetlendiren, hastalığın çabuk atlatılmasında yardımcı olan ve hastalık süresince bünyeye destek veren bazı besinler bulunmaktadır.
Akciğer Kanserine İyi Gelen Besinler Şunlar;
- Isırgan tohumu akciğer kanserine bire bir iyi gelmektedir. Bu tohumu yiyebilir ayrıca kaynatıp suyunu da içebilirsiniz.
- Aynı şekilde ısırgan otunun yapraklarını da tüketebilirsiniz ancak ısırgan otunun yetiştiği ortam çok temiz olmalıdır. Şehirde yetişen ısırgan yaprakları zarar verebilir, bu sebeple dağlarda yetişmiş ısırgan otları tercih edilmelidir. Toplanan ısırgan otunun taze olup olmamasına çok önemlidir. Dikkat edilmesi gereken önemli konulardan bir tanesidir.
- Taze üzüm tüketilmedir. İsterseniz taze üzümü mikserden geçirip üzümleri ezilmiş bir şekilde yenilecek.
- Sabah akşam yenilmesi gereken pikognol çam kabuğundan yapılmış şifalı bir bitki vardır. Bu bitki kan değerlerini normale çevirerek iyileşmeye önemli ölçülerde katkıda bulunmaktadır.
- Yoğurt otu, kudret narı, astraganus, çingevenli çay, kırk kilit otu ve miritilin otları da çok iyi gelmektedir. Bu şifalı otlat her gün kaynatılarak içilmelidir.
- Brokoli akciğer kanserine karşı mucizevi bir sebzedir. Ömrü uzatan brokoli kansere karşıda vücut direncini artırmaktadır. Kalsiyumu fazla miktarda bünyesinde taşır ve kemik erimesine çok iyi gelmektedir. Akciğer kanseri dışında da bir çok kansere çok iyi geldiği bilinir.
- Akciğer kanserine iyi gelen besinlerden biri ise havuç.
Havuçta, brokoli gibi hem akciğer kanserine iyi gelirken ayrıca diğer kanser hastalıklarına da çok iyi gelmektedir. Haftada beş gün olmak üzere tüketilmesi durumunda kanser rahatsızlıklarına karşı vücudu güçlendirirken, kanseri daha erken atlatmayada yardım eder. Mide ve bağırsaklarda ağrıyı önlediği gibi anne sütünde artmalara da yol göstermektedir. Kansızlığı gideren ciddi sebzeler arasında yerini korumaktadır. - Kullandığımız günlük sıvı yağ ve margarinler yerine özel hakiki zeytinyağları tercih edilmelidir. Kızartmalardan uzak durularak, haşlama tarzı pişirme yöntemleri tercih edilmelidir. Zeytinyağını bütün yemek ve salatalarda kullanmalısınız.
- Yemeklerde ve hazır gıdalarda fazla şeker ve tuzdan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır.
- Salam, sucuk ve sosis gibi gıdalar tüketilmemelidir. Bu gıdaların vereceği zararlar fazlayken ayrıca akciğer kanseri ve diğer kanser türlerinin iyileşiminide çok güçleştirmektedir.
- Asitli kola ve çeşitlerinden, ketçap, mayonez ve konserve içerisinde bulunan bütün gıdalardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Akciğer ve diğer kanser türlerine iyi gelmediği gibi ayrıca hastalığın iyileşmesinde de herhangi bir katkıları bulunmamaktadır. Bu nedenle sofralarınızdan ne kadar çok uzaklaştırırsanız o kadar sağlığınız için yarar sağlamış olursunuz.
- Kuru fasulye, nohut, mercimek, buğday gibi baklagiller bol miktarda tüketilmelidir. Vücuda çok iyi gelecek olan besinler arasında yerlerini hep ilk sırada tutmaktadırlar.
- Hormonsuz satılan sebze ve meyveler tercih edilmelidir ve satın alınırken bu duruma çok özen gösterilmedir. Bol miktarda sebze ve meyve tüketilmelidir. Sebze ve meyve tüketmek hastalık sürecinde çok ciddi bir öneme sahiptir.
1. Brokoli
Özellikle de kolorektal kanserinin tedavisinde faydalı etkileri olduğu keşfedilen brokoli, içerdiği fitokimyasallar sayesinde, antioksidan görevi göstererek, kanser hücrelerine karşı mücadelede önemli rol oynamaktadır.
Fakat brokoli özündeki bileşen henüz tanımlanabilmiş değildir. Bu antioksidanlar ve enzimler vücudun arındırılmasına yardımcı olmaktadır.
2. Üzüm
Proanthocyanidine adı verilen bir bileşen içeren üzüm, vücuttaki östrojen üretimini azaltmaktadır. Bu durum sayesinde, akciğer, prostat, kolon ve göğüs kanseri gibi kanserlerin tedavisinde etkili faydalar sağlamaktadır.
3. Ginseng
Vücut direncinin yapılanmasını sağlayan ginseng, vücuda zarar dokunan enfeksiyon oluşumları ile mücadele edilmesine yardımcı olmaktadır.
4. Mür
Çok geniş çaplı faydalı etkisi bulunan mür aynı zamanda anti-iltihap, anti-bakteriyel ve anti-fungal özelliklere de sahiptir. Bundan dolayı da mür, hemen hemen her kanser türünün tedavisinde yardımcı bir yiyecektir.
5. Yeşil Çay
Çok iyi bir anti-iltihap olan yeşil çay, bazı kanser türlerinin tedavisinde de etkili özelliklere sahiptir. Buna göre, yeşil çayın tedavisine yardımcı olduğu kanser türleri, göğüs kanseri, prostat kanseri, karaciğer kanseri, pankreas kanseri ve cilt kanseri şeklindedir.
6. Soya Fasulyesi
Baklagillerin yapısında doğal olarak bulunan fitoöstrojenler, soya fasulyesinin içeriğinde de bulunmaktadır. Soya fasulyesinin içeriğinde bulunan bu bileşen, östrojenin kullanılarak kanserli hücre formuna dönüştürülmesini bloke etmektedir.
Ayrıca, izoflavon adı verilen bir bileşen içeren soya fasulyesi, kanserin erken evrelerinde önlenmesi için gerekli bir kimyasaldır. Öte yandan soya fasulyesi, göğüs, prostat, kolon ve akciğer kanseri gibi kanserlerin önlenmesine de yardımcı olmaktadır.
7. Taze Meyve Suları
Mükemmel bir vitamin ve mineral kaynağı olan taze meyve suları, düzenli olarak tüketildiğinde kanser hastalarının bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Böylece vücut, hastalık sırasında dışarıdan gelebilecek olan patojenler ile güçlü bir şekilde mücadele edebilmektedir. Elma, muz, mango ve vişne suyu ise, en etkili meyve sularıdır.
8. Maitake Mantarı
Kanser tedavisine çok iyi bir alternatif olan Maitake mantarı, kemoterapi ve radyasyon tedavilerinde gelişen olumsuz durumların azaltılmasında etkilidir. Ayrıca, kemoterapi ve radyasyon tedavisi nedeni ile meydana gelen saç dökülmesi ve bulantı gibi semptomların önlenmesine yardımcı olan Maitake mantarı, çiğ ya da ızgarada pişmiş şekilde tüketilmelidir. Çünkü pişirilmiş Maitake mantarı, içerdiği faydalı yağların etkisini kaybetmektedir.
9. Zeytinyağı
Hali hazırda sağlık açısından son derece faydalı olan zeytinyağı, aynı zamanda kanser oluşması riskinin azaltılmasına da yardımcı olmaktadır. Yapılan son araştırmalara göre, zeytinyağı içerdiği hidroksityrosolun adı verilen major bileşen sayesinde, menopoz sonrası dönemdeki kadınlarda göğüs kanseri oluşmasını önlemeye yardımcı olmaktadır.
10. Karbonhidrat Oranı Düşük Yiyecekler
Normalde de daha sağlıklı olan karbonhidrat miktarı düşük yiyecekler, kanser tedavisinde de oldukça faydalı etkiler göstermektedir. Yapılan son araştırmalara göre, karbonhidrat bakımından düşük yiyecekler ile beslenmek, kolon kanseri oluşumu riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır.
Aynı şekilde, düşük kalorili besinleri tercih etmenin de, göğüs kanserinin yayılmasını yavaşlattığına dair araştırmalar mevcuttur. Yine yapılan en son araştırmalar da göstermiştir ki, süt ve süt ürünleri ile beslenen kişilerde, kolon kanseri tanısı oldukça düşük oranlardadır.
11. Buğday Çimi
Pek çok kanserli hasta için faydalı olduğu bilinen buğday çimi, suyu içildiğinde ya da çiğ olarak tüketildiğinde, kanser hücrelerinin yayılmasını yavaşlatmaktadır. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan buğday çimi, vücudun toksine ve atık maddelerden arındırılmasına katkı sağlamaktadır.
12. Aloe Vera
Özellikle de çiğ olarak tüketilmesi tavsiye edilen aloe vera, prostat kanseri ve akciğer kanseri gibi kanser türlerinin gelişmesine karşı, etkili şekilde mücadele etmektedir.
13. Likopen
Beslenme ve Diyetetik Akademisi’nin yaptığı araştırmalara göre, içeriğinde likopen bileşenin bol miktarda bulunduğu besinler, domates başta olmak üzere, guava, papaya, üzüm, kayısı ve karpuz gibi meyvelerdir.
Bir antioksidan olan likopen, serbest radikallarin temizlenmesi ve hücre bölünmesinin düzenlenmesine yardımcı olan, karotenoidlerden sonra, en etkili antioksidandır. Likopen bileşeninin tedavisine yardımcı olduğu kanser türleri ise, prostat, akciğer ve mide kanseri şeklindedir.
14. Diğer Yiyecekler
Salatalık, havuç, muz, mısır, ıspanak, bezelye ve mercimek, kanser hastaları için oldukça faydalıdır. Ayrıca, bitkisel kökenli proteinler, bitkisel yağlar ve lif içeren besinler ile kabuklu yemişler, büyüme çağındaki gençlerde, göğüs kanseri oluşması riskini azaltmaya yardımcıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder