Translate

30 Mart 2022 Çarşamba

Apseye Ne İyi Gelir ?

 


Apseye ne iyi gelir, Bir takım yöntemlerle vücuda giren mikropların oluşmasına neden olduğu içi cerehat dolu iltihab, şişliklere denir. Bu şişlik ve kızarıklıklar vücudun her yerinde deri altında ve derinin ek olarak aşağı bölümünde kendisini gösterir.

Apse belirtisi : Deri altında veya ek olarak derin kısımlarda olan şişlikler, şişlik olan kısımlarda ağrılar, ateş ve deri kenarlarında kızarıklık ortaya çıkar. Apsenin bir bölümü deri altında oluşur, öbür kısmı da derinin daha derin olarak bilinen, dokuların içerisinde oluşur.

Apse iki kısıma ayrılır

  • Şişlikler ağrılı ve ateşli ise bunun için ateş gibi apse ismi verilir.
  • Şişlikler ağrısız ve ateş yoksa bunun için ilgisiz apse ismi verilir.
Apse rehabilitasyonu: Hastalığın oluşma sebebini öğrenmek, tedavi amaçlı sıhhat kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Rastgele bir sebep yoksa ve yakıntılar devam ediyorsa aşağıdaki bitkisel tariflerden bir tanesi veya birkaçı kullanılabilir. Verilen tarifler epey etkilidirler.
2 tane kuru soğan ateş üstünde tutulur 1 çay kaşığı kadar ham sabun rendelenir ve 1 çay kaşığı zeytinyağı soğanın yanan kabukları alınıp pişen kısmı dövülüp macun haline getirilir. Sabun ve zeytinyağıyla karıştırılır. Elde edilen macun, apseli kısmı kaplayacak biçimde sarılır. 10 saat denli bekletilir. Bu işleme apse temizlenene kadar devam edilir. Lahana yaprağı tüm model parçalanmadan haşlanıp apseli kısma sarılır. 10 saatte bir değiştirilir.

Kuru incirin içi açılıp apseli kısma sarılır. 8-10 saat arayla değiştirilir.
Lokum ezilir. Apseli kısma sarılır. 8-10 saatte bir değiştirilir.
  • 50 gr balmumu
  • 50 gr siyah çam sakızı
Kaynayan suyun içerisinde bulunan iki. bir kapta tutkal eritir gibi eritilir. Apse olan kısma sarılıp, inflamasyon boşalana denli devam edilir.
  • Altın otu,
  • Kırk kilit otu,
  • Sinirli yaprak
Birbirlerinden farklı kaplarda veya birlikte kaynatılır. Lapası yapılıp apse olan kısma sarılır. 8-10 saatte bir inflamasyon boşalıncaya dek devam edilir.
Apseli kısmı olgunlaşmadan zoka veya benzeyen birşey ile kurcalamak veya olgunlaşmadan sıkmak iyi değildir. Bundan başka apse olgunlaşana dek beklemek gerekir. Çıban olgunlaşıp uç tarafı görülünce yukarıdaki tariflerin bir tanesi ile bölgeden irinin boşalmasını sağlamak gerekir.

Apseye faydalı bitkiler

Soğan : Bir baş soğan, kabuklarıyla külde pişirilir. Apsenin oturduğu yere tülbent kullanılarak sarılır. Tahmini bir zaman içerisinde apse olgunlaşıp, cerahatı akar.
İncir : Kuru olmayan incir ortadan ikiye kesilip apsenin üst kısmına konarak yeniden sarılır. Bu da cerahatın toplanmasına destek olur. Apseden irin çıkmaya başladıktan sonra hafifçe sıkmak suretiyle inflamasyon akıtılır. Ek olarak sonrasında oksijenli su veya tentürdiyot ile yara olan çevreyi temizlenyip gazlı bezle kapatmaılıdır.
Sarımsak : Bir diş sarımsağı ikiye bölüp apsenin üst kısmına koyarsanız, irini kurutur .

Apse ne şekilde geçer ? Çok fazla kuvvetli bir antibiyotik olan sarımsak, harici kullanımının yakınında dahilen de apse rehabilitasyonu amaçlı yararlıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirici tesirleri ile Ekinezya apsenin iyileşmesine destekçi olabilmektedir .









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder




İDEAL KİLO HESABI BULMAK İÇİN İLGİLİ KISIMLARI DOLDURUNUZ



Boyunuz   cm




     
Kilonuz   kg İdeal Kilonuz   kg
Yaşınız      
Cinsiyetiniz Fark   kg