Bağırsak gazı nasıl giderilir, Bağırsaklarda gaz oluşumu bir seviyeye kadar normaldir ancak aşırı miktardaki oluşumu beslenme alışkanlığına bağlı olarak değişebilmektedir.
Örnek olarak laktaz hassasiyeti sorunu ve bazı besinlerin yol açtığı alerjik durumlar bağırsaklarda çok fazla gaz oluşabilmektedir.
Bağırsak gazı nasıl giderilir konusunda öneriler :
- Vücudun probiyotik gücünü arttırmaya çalışmak çok etkili bir yöntemdir. Bunun için probiyotik kapsulleri alınabilir, probiyotik oranı yüksek yoğurt tüketilebilir yada kefir tüketebilirsiniz
- Bağırsak gazı nasıl giderilir konusu doğrudan sindirim ile ilgili olduğu için yiyecekleri iyice çiğneyerek yavaş yavaş yemelisiniz.
- Bağırsak gazı nasıl giderilir sorunu için çiğ sebze ve meyve tüketmeyi azaltın. Pişirilen sebzelerin gaz oluşturma olasılığı daha azdır.
- Bağırsak gazı nasıl giderilir probleminin süt ve süt ürünlerinden dolayı oluşup oluşmadığı konusunda emin olmaya bakın. Çünkü böyle bir durum varsa bu laktoz hassasiyeti olduğunu gösterir. Bağırsak gazı nasıl giderilir sorusu için laktozsuz süt tüketilmelidir.
- Yemeklerden sonra kısa bir yürüyüş yapmak bağırsak gazı nasıl giderilir sorusuna verilebilecek cevaplardandır.
- Bağırsak gazı nasıl giderilir problemi için rezene çayı içilmesi yada rezene tozunu baharat gibi yemeklerin üzerine serpmek etkili bir yöntemdir.
- Yemeklerden hemen sonra nane, anason veya papatya çayı içilmesi bağırsak gazı nasıl giderilir sorusuna önerilebilecek etkili yöntemlerdendir.
- Nişasta içeren pastalar, bazı tatlı çeşitleri, patates, pirinç ve mısır tüketimi bağırsak gazı nasıl giderilir sorusuna cevap için sınırlandırılmalıdır.
- Bağırsak gazı nasıl giderilir sorusuna verilebilecek mantıklı cevaplardan biri lifli gıdaların tüketimlerinin arttırılması şeklindedir. Lifli gıdalara örnek olarak yulaf, bezelye, fasulye ve bazı meyveler verilebilir.
- Bağırsak gazı nasıl giderilir sorusuna cevap olarak bağırsaklarda gaz oluşumuna en sık neden olan mide gazlarını oluşturan hava yutma olayıdır. Hava yutulması normalde her insan yemek yerken olur ama sakız çiğnemek, çok hızlı yemek yemek, sigara içmek ve gevşek takma dişlerin kullanılması normalde olduğundan daha fazla hava yutulmasına neden olur.
- Yağsız gıdalar tüketmekte bağırsak gazı nasıl giderilir problemi için bir çözüm yoludur.
- Stresli olmak yada kamışla bir şeyler içmek bağırsak gazı nasıl giderilir sorusunun sorulmasına yol açabilir.
- Yemeklerde yada tatlılarda kullanılabilen yapay tatlandırıcılar gaz oluşumuna yol açabilmektedir.
- Küçük porsiyonlar halinde yemek yemek bağırsak gazı nasıl giderilir problemi için bir cevaptır. Çünkü bu sayede mide daha hızlı boşalabilir ve gaz oluşumu azalır.
- Diş sağlığı önemsenmelidir çünkü dişlerdeki problem çiğnemeyi etkiler ve yeterince çiğnenmeyen besinler gaz yapar.
- Yemekleri küçük lokmalar halinde yemek ve lokmaları iyice çiğnemek bağırsak gazı nasıl giderilir sorusuna verilebilen etkili cevap yöntemlerinden biridir. İyi çiğnenen lokmalar daha iyi sindirilir ve gaz oluşumu bu şekilde minimuma indirilmiş olur.
Aşırı bağırsak gazı neden olur?
Bağırsak gazının en sık sebebi yutulan havadır. Hızlı yemek yemek, içecekleri kamış kullanarak içmek, sakız çiğnemek, şeker emmek, sigara içmek ve gevşek takma diş kullanmak hava yutmayı kolaylaştırır. Geğirti ile midede biriken aşırı gaz, yemek borusuna oradan da ağız yoluyla geri atılması ile oluşur.
Bağırsak gazı nasıl giderilir evde?
Papatya, yatıştırıcı özelliğiyle bilinir. Papatya çayı ise dışkılamayı kolaylaştırarak gaz sıkışması sorununu çözer. Nane, tarçın, kakule, anason çayları da sindirim sistemini iyileştirerek hem mide hem de bağırsakta meydana gelen gaz sıkışmasını ortadan kaldırır. Bu çayları günün her saatinde tüketebilirsiniz.
Bağırsak gazı hangi hastalığın belirtisidir?
Mide üşütmesi veya gıda zehirlenmesinde olduğu gibi bazı akut hastalıklarda, aşırı gaz meydana gelebilir. Divertikülit, İritabıl bağırsak sendromu veya ülseratif kolit ya da Crohn hastalığı gibi enflamatuar bağırsak hastalığının olduğu daha ciddi kronik durumlardaki bir kaç belirtiden biri de gaz olabilmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder